Найкращі книги українських авторів, які обов'язково повинні бути у вашому списку читання

Читання - це один із найкращих способів провести час і зануритися в світ пригод та фантазії. В Україні ми маємо багато талановитих письменників, які здатні відтворити в своїх книгах унікальні аспекти нашої культури та історії. 


Ось декілька з найкращих книг українських авторів, які варто прочитати.


"Ворошиловград" Сергія Жадана


"Ворошиловград" - це культова книга, написана українським письменником Сергієм Жаданом. Вона розповідає про молодь, яка людей, які живуть в забутій Богом частині Донбасу, їхні пошуки змісту життя в умовах пострадянської реальності. Книга багата на живі діалоги та сильні персонажі, що робить її дуже захопливою.

"Кобзар" Тараса Шевченка


"Кобзар" - це символ української літератури, створений великим поетом Тарасом Шевченком. Це збірка його найвідоміших творів, яка відображає унікальний дух українського народу та його страждання за свободу. "Кобзар" вважається важливою книгою не тільки для українців, але й для всього світу.

"Кайдашева сім'я" Івана Нечуя-Левицького


Роман Івана Нечуя-Левицького, опублікований у 1898 році. Книга розповідає історію життя селянської родини в Україні в кінці 19 століття. Її головна тема - боротьба людей зі своїм власним лицемірством та відсутністю моральних цінностей. Це відчуття глибини та досконалості робить "Кайдашеву сім'ю" обов'язковим читанням для всіх.

"Лісова пісня" Лесі Українки


Віршована п'єса Лесі Українки, написана в 1911 році. Книга розповідає про кохання між мавкою - лісовою німфою та смертним чоловіком. Це чудова творчість, яка відображає конфлікт між людською та надприродною сферами, а також показує, що кохання може бути сильнішим за будь-які перешкоди.

"Століття Якова" Володимира Лиса


Історія життя головного героя Якова Меха, який прожив століття і пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СРСР та дійшов до незалежної України. Очікуючи свого столітнього ювілею, чоловік згадує своє життя, де з пам'яті виринають спогади про його кохання, біль втрат, радощі та горе, сім'я, круговерть війн та режимів.

"Кров і Молоко" Люко Дашвара


Роман, події якого охоплюють період від 1941 до 2007 року. Головні герої, Маруся та Стьопа, закохалися одне в одного ще в 12 років, але не можуть бути разом через геополітичні, політичні та військові обставини, а також через далеких та близьких родичів, заздрісних сусідів та ворогів.

"Тигролови" Івана Багряного


Захоплюючий пригодницький роман з елементами автобіографії. Ннаписаний у 1944 році під назвою "Звіролови". Роман видавався окремими виданнями українською мовою за кордоном у 1955 році (у місті Детройт, США), 1970 році (у місті Нью-Йорк) та 1991 році (знову Детройт), а також перекладений на англійську, німецьку, нідерландську та російську мови.

"Депеш Мод", Сергій Жадан


Подивися на ці обличчя. Харків чи Москва, Україна чи Росія - ти безпомилково відрізниш їх серед натовпу. Вони - покоління "Депеш мод". Отримали шкільні атестати в рік розпаду СРСР, снідають горілкою і не завжди знають, в чиєму ліжку прокинуться завтра. Вони не думають про майбутнє і не ностальгують за минулим, вони вже нічого не хочуть - тільки жити. Подивися на ці обличчя. Можливо, ти побачиш у них себе.

"Щоденник" Михайла Грушевського


"Щоденник" - це автобіографічний твір Михайла Грушевського, видатного українського історика та політика. Він розповідає про своє життя, думки та відчуття. Це дійсно важлива книга, яка допомагає зрозуміти важливість української історії та культури.

Українська література - це величезна скарбниця, яка варта уваги читачів з усього світу. Незважаючи на складні часи, українські письменники продовжують створювати цікаві та вражаючі твори, що розповідають про життя, любов, війну та відчай.


Дописати коментар

0 Коментарі